Pullopostia AsuntoSatamasta

Alexey ui Asuntosataman tuella Tokioon

15 kesä 2019 0

Tokion olympialaisiin tähtäävä Alexey Belfer on vuonna 2000 syntynyt uimari, jonka tavoitteena on päästä edustamaan Suomea vuoden 2020 kesäolympialaisiin. Suomen AsuntoSatama LKV on tukemassa uintia kohti unelmaa.

Asuntosataman nuoret kesätyöntekijät – Ida Vu ja Inka Kolehmainen – kävivät tapaamassa uinnin suurlupausta Kumpulassa.

Alexeyn uinti-innostus alkoi jo lapsena kun hän pääsi pulikoimaan mummolassa uima-altaassa. Viisivuotiaana Belfer aloitti uimaharrastuksensa ja jo 10-vuotiaana hän siirtyi kilpauinnin pariin. Tällä hetkellä Belferin tavoitteena, olympialaisten lisäksi, on sijoittua hyvin tänä kesänä järjestettävissä SM-kilpailuissa.

Menestyksen myötä yhteistyökumppanit ovat kiinnostuneet uimarista. Vuonna 2018 nuori urheilija lupaus kiinnitti AsuntoSatama LKV:n välittäjä Erkki Murto-Koiviston huomion. AsuntoSatama LKV ja Aurinkolahden Asunnot LKV tukee haluaa tukea motivoituneita, lahjakkaita nuoria urheilijoita. Belferin nähdessään Murto-Koivisto ilmoitti olevansa kiinnostunut yhteistyöstä ja Belferin uran tukemisesta. Sopimus syntyi juuri ennen nuorten kesäolympialaisia Argentiinassa.

 

“Saan pääosin rahallista tukea ja lisäksi sponsorit tuovat minulle myös näkyvyyttä”, kertoo Belfer. Belferin elämä pyörii täysin uinnin ympärillä; kuuden tunnin treenien lisäksi hän kertoo, että avain menestykseen on kunnollinen palautuminen. Nukkuminen ja ruokavalio ovat tärkeitä menestyksen kannalta. Belfer kertoo ruokavalionsa olevan melko vapaamuotoinen. ”Paljonhiilareita, makarooneja ja rasvasta ruokaa”, Belfer selittää.

Kun treenaa paljon, pitää myös syödä paljon. Hänen treeniohjelmaan sisältyy uinnin lisäksi myös kuntosaliharjoittelua. Belfer valmistuu Sotungin lukiosta 2019 jouluna, käytyään lukion kolmeen ja puoleen vuoteen. Belfer kertoo koulunkin tukevan hänen urheilu-uraansa antamalla hänen suorittaa vähemmän kursseja kuin mitä opetussuunnitelman mukaan oikeasti pitäisi. Hän kertoo suorittavansa 44 kurssia 75 kurssin sijaan. Urheilun ja koulun tasapainottaminen voi tuntua ajoittain haastavalta, mutta koulun joustavuudesta on suuri apu.

Kuvat: Jussi Jyvälahti