Pullopostia AsuntoSatamasta

Blogikuvitus Asuntosatama Brändiä kiitos - Erkki Murto-Koivisto

Brändiä, kiitos.

6 helmi 2018 0

Brändääminen on viimeisin välittäjävillitys. Printtimediassa julkaistaan isoja, kymmeniä tuhansia euroja maksavia mainoksia, myyntikohteita esitellään videolla, yksittäiset välittäjät sponsoroivat kokonaisia tapahtumia ja sosiaalinen media vilisee välittäjien mainoksia.

Välitysala on kääntänyt täydellisesti kelkkansa. Isot toimijat ovat mitä ilmeisemmin huomanneet, että todelliset huippuvälittäjät eivät tarvitse miljoonilla rakenettuja firmabrändejä menestyäkseen. Välityspalveluun tyytyväinen ostaja tai myyjä palaa takaisin luottovälittäjän luokse asuntoasioiden tultua ajankohtaisiksi. Vihreä, oranssi, punainen tai sininen ei tässä pelissä ole valttia. Ammattitaitoinen, luotettava, sanansa pitävä välittäjä on se, jota halutaan – ei kasvoton yritys.

Työskentelin kymmenen vuotta sitten ison suomalaisen välitysketjun palveluksessa. Meno oli silloin täydellisesti toisenlaista. Välittäjät, hyvät ja huonot, pyrittiin tasapäistämään. Nimien ja kuvien julkaisemien esittelytekstien yhteydessä oli ehdottomasti kiellettyä. Isot välitysliikkeet pyrkivät 2000-luvun alkupuolella huippuvälittäjien menettämisen pelossa tasapäistämään kaikki välittäjät ja heidän välityspalkkionsa. Sosialisointi hyviltä ja ahkerilta huonoille ja laiskoille ei kuitenkaan onnistunut. Tilanteeseen tyytymättömät huippuvälittäjät saivat kuitenkin tarpeeseen kehnompien elättämisestä. Railo repesi. Satoja tuhansia vuodesta toiseen takovat siirtyivät menestyviksi itsenäisiksi yrittäjiksi, osa otti pikkaisen varovaisemman askeleen siirtymällä partneriksi HUOM-ketjuun tai Suomeen jalkautuneeseen REMAX:iin.

Välitysalalla aloittaneiden olisi syytä muistaa, että brändäämistä ei nykyisinkään tehdä lehtimainoksilla, videoilla tai sosiaalisessa mediassa. Se tehdään arkisessa työssä jokaisessa asiakaskohtaamisessa.


erkki-profiili-2
Erkki Murto-Koivisto
Toimitusjohtaja
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
Aurinkolahden Asunnot LKV
Suomen AsuntoSatama Oy LKV
Mannerheimintie 94, 00250 Helsinki
Puhelin: +358 45 111 4211