Pullopostia AsuntoSatamasta

Karu totuus paljastui jouluaattona

3 tammi 2019 0

Joulunaika asettaa työtä ja asiakkaitaan rakastavalle kiinteistönvälittäjälle tiukan haasteen. Puhelin ei soi eikä piippaa muutaman minuutin välein ja sähköpostilaatikon täyttävät hetkeksi vain iloiset joulutervehdykset kohdekyselyiden sijaan. Muuten kaikille niin rakas asuntojen välittäjä saattaa kokea, että jouluna hänellä ei ole sijaa ihmisten sydämissä.

Onneksi LKV-kokeen suorittanut välittäjä on osoittanut yleisen kyvykkyytensä ja hoksaa nopeasti kenelle on menettänyt paikkansa parrasvaloissa; joulupukille. Joulupukki ei kuitenkaan ole suojeltu ammattinimike arvostetun  kiinteistönvälittäjän tittelin tapaan ja valepukeille tuntuu olevan kova kysyntä – ei ole siis tarvetta piehtaroida kateudessa.

Pukki -ilmoituksen myötä puhelin alkaa taas piippaamaan ja soimaan; sähköpostikin täyttyy vierailupyynnöistä. Pukin kaavussa selviää helposti joulun yli. Tiukat siirtymät, navigointi ja vieraiden ovien kolkuttaminen ovat tälle pukille arkipäivää vuodenajasta riippumatta.

Sitten tulee aatto ja ensimmäinen ovi pukin roolissa:

– Pim Pom… ”Onkos täällä kilttejä lapsia?”

– ”Ohhoh. Kukas se sieltä tulee? Joulupukki! On sinua jo odotettukin”

Samat kommentit, lämpö ja ilo toistuvat kaikissa kohteissa. Välittäjäpukki huomaa hämmästyksekseen, että vastaanotto kodeissa on kovin erilainen kiinteistönvälittäjän arviokäyntiin verrattuna.  Lapset juoksevat iloissaan vastaan halaamaan pukkia, isäntäväellä on parhaat päällä ja haluavat vielä laulaa pukille. Pipareitakin saa matkaevääksi.

Aaton jälkeen välittäjän on pakko hyväksyä tosiasia. Kiinteistönvälittäjä ei olekaan rakastetuin ja arvostetuin ammatti Suomessa – se onkin Joulupukki.