Pullopostia AsuntoSatamasta

Kesäduunarit tuovat energiaa, positiivista säpinää

25 heinä 2018 0

Aurinkolahden Asunnot LKV ja AsuntoSatama LKV palkkasivat tänä kesänä jälleen suuren joukon nuoria kesätöihin. Jo neljänä vuonna peräkkäin yritykset ovat mahdollistaneet noin kahden tai kolmen viikon mittaisen kesätyörupeaman joukolle nuoria. Tarkoituksena on antaa nuorille mahdollisuus mielekkääseen kesätyöhön, josta saa tulevaisuutta varten arvokasta työkokemusta. Tänä vuonna asuntokaupan saloja pääsi seuraamaan aitiopaikalta 12 nuorta. Viime vuonna Suomen juhliessa 100-vuotista itsenäisyyttä välitysliike palkkasi peräti 85 nuorta kesäduuniin.

 

AsuntoSatama Oy LKV:n toimitusjohtaja Erkki Murto-Koivisto on huomannut, että kymmenien nuorten palkkaaminen kesäduuniin on yritykselle taloudellisesti kannattavaa, hyödyllistä.

 

“Olen todennut, että nuoret ovat bisnesenkeleitä, jotka vuodesta toiseen, tavalla tai toisella, tuovat yritykselle moninkertaisesti kulut ylittävät tuotot. Olemme melko pieni yritys, mutta haluamme silti kantaa omalta osaltamme myös yhteiskuntavastuuta tarjoamalla isolle joukolle nuoria tilaisuuden tutustua työelämään”, kuvailee Murto-Koivisto komealla kasvu-uralla olevan yrityksen strategiaa.

  

Aurinkolahden Asunnot LKV:n ja AsuntoSatama LKV:n palkkaamien nuorten työtehtävät ovat monipuoliset. Tavoitteena on se, että kaikki pääsevät tekemään mielenkiintoisia ja hyödyllisiä töitä esimerkiksi markkinoinnissa. Usein hommat jaetaan mielenkiinnon mukaan. Esimerkiksi editoinnista kiinnostuneet pääsivät tänä kesänä toteuttamaan mainosvideoita Aurinkolahden Asunnoille ja kirjoittamisesta pitäville oli tehtävänä artikkeleita ja niiden valmistelua erilaisista aiheista.

 

Tänä vuonna kesäduunarit pääsivät lisäksi markkinoinnin tositoimiin Vuosaaren golfkentällä  20.6 järjestetyssä Aurinkolahden Asuntojen organisoimassa golf-tapahtumassa “AsuntoSataman Kesäpäivänseisaus”. Tapahtuma oli viides laatuaan. Kisassa golfaamisen ohella tarkoituksena on ennen kaikkea hauskanpito. Tapahtumassa nuorten tehtävänä oli esimerkiksi järjestää puttauskilpailu sekä tietovisa, valokuvata tapahtumaa sekä haastatella osallistujia. Yleisesti ottaen tapahtuma oli menestys ja nuoret pääsivät oppimaan paljon.

Myös kesäduunareiden jokavuotinen vierailu Kustaankartanon palvelukeskussa toteutettiin tänäkin vuonna. Palvelukeskuksessa nuoret pääsivät piristämään vanhuksia esimerkiksi ulkoilemalla ja seuranpidolla. Vierailu Kustaankartanossa oli varmasti yhtä antoisa sekä kesäduunareille, että kustaankartanon asukkaille. Monet nuorista pitivät työpäivää Kustaankartanossa silmiä avartava, mikä on hieno kuulla.

 

Tänä kesänä työskennelleiden nuorten Inka Kolehmaisen, 16, Tuuli Björnin, 16, Janni Karvosen, 15, sekä Sini Heponiemen,15, mielestä kesätyöjakso Aurinkolahden Asunnoilla ja AsuntoSatamalla oli mukava suorittaa.

Jo viime vuonna yrityksessä kesätöitä tehnyt Inka Kolehmainen palasi kesäksi töihin Aurinkolahden Asuntoihin. Tällä kertaa Inkaa odotti pidempi työjakso ja hiukan vaativammat tehtävät. Tänä vuonna Inka pääsi esimerkiksi kirjoittamaan artikkeleita yritysten nettisivuille ja tekemään haastatteluja. Mielenkiintoista tehtävää siis riitti.

Tuuli Björnin mielestä kesätyö Aurinkolahden Asunnoilla oli mielenkiintoinen ja hauska, jossa pääsi oppimaan uutta. “Kesätyö oli monipuolinen ja kiinnostava ja sain uutta työkokemusta.” Tuuli kertoo.

 

Kesätöissä uutta oppi myös Janni Karvonen. “Opin vastuullisemmaksi, sillä työ oli ajoittain itsenäistä. Piti motivoida itse itseään.” kertoo Janni.

 

Sini Heponiemen työ yllätti monipuolisilla työtehtävillä. “Kesätyö Aurinkolahden Asunnoilla oli rento, mutta opettava kokemus. Työ oli monipuolista ja työtehtävät olivat vaihtelevia.” kertoo Sini. Lisäksi työpaikka oli Sinin mielestä todella kiva ja yllätti positiivisesti. “Mulle kesätöistä jäi käteen palkan ja uusien kokemusten lisäksi myös muutama uusi kaverikin!” Sini hehkuttaa.

 

Kaiken kaikkiaan kesätyöjaksot olivat nuorten mielestä onnistuneita ja parasta olivat monen mielestä työkaverit sekä rento ilmapiiri, jossa sai tehdä mielenkiintoisia töitä. Muutama nuorista ehtikin jo mainita hakevansa kesätöihin Aurinkolahden Asunnoille myös ensi kesänä.

716cb2f3-d7a1-45f9-a93e-1d27eae1ee3d

Kesäduunarit olivat tänä vuonna kesäkuussa talkootöissä Kustaankartanon kesäfestareilla. Nuoret ulkoiluttivat ja  pitivät seuraa asukkaille sekä jammailivat mukana kun päivä päättyi Iso D:n esiintymiseen.