Pullopostia AsuntoSatamasta

Lähikuvassa Veijo Votkin

23 kesä 2017 0

AsuntoSataman ja lihatukku Chef Wotkin’sin yhteistyö perustuu hyviin väleihin jo kymmenien vuosien takaa. Me AsuntoSataman kesäduunarit kävimme haastattelemassa lihamestari Veijo Votkinia. Haastattelussa pääsimme jyvälle siitä, miten yritys sai alkunsa, miten se on menestynyt, mitä saavutuksia matkan varrella on kertynyt ja mitä tulevaisuudessa on luvassa. Pääsimme myös kurkistamaan Votkinin juhannuksen ruokasuunnitelmiin.

Kun Veijo Votkin aloitti uransa yrittäjänä 40 vuotta sitten, oli hänelle jäänyt käteen edellisestä työpaikasta vain pitkä pöytä ja veitsi. Alku ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista – Votkin työskenteli yksin ensimmäiset viisi kuukautta. Kovalla työllä yritys kuitenkin lähti kasvamaan, ja nykyään Chef Wotkin’s tunnetaan kaikkialla Suomessa laadukkaista lihatuotteistaan.

Votkinin mukaan ala on pitkälti silkkaa käsityötä. Menestys perustuu ammattitaitoiseen ja laadukkaaseen tekemiseen. Hinta-laatusuhteen täytyy olla kohdallaan, jotta kauppa käy. Hyvin yhteen pelaava työyhteisö takaa hyvän lopputuloksen sekä menestyksen myös jatkossa. Palvelun täytyy olla asiantuntevaa ja kohteliasta: Chef Wotkin’sin tavoitteena on se, että asiakkaat voivat aina luottaa myyjien asiantuntevuuteen.

Votkin on urallaan saavuttanut muun muassa vuoden yrittäjä -tittelin sekä useamman vuoden parhaan makkaran tuottamisesta myönnetyn palkinnon. Chef Wotkin’sin tehtaanmyymälälle on lisäksi myönnetty arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Rôtisseurs-kilpi.

Yrityksen tavoitteisiin on viime vuosina kuulunut sukupolven vaihdos, joka on toteutettu onnistuneesti. Lihatukku Veijo Votkin Oy:n toimitusjohtajana työskentelee lihamestarin poika Asmo Votkin. Pyrkimyksenä on luonnollisesti myös pitää tuotteet ja palvelu laadukkaina yrityksen kasvusta huolimatta. Yritystä ollaan parhaillaan laajentamassa uudella isolla vähittäismyyntipisteellä.

Kokeneena makkaramestarina Votkin jos joku tietää kertoa, mikä makkara sopii mihinkin käyttötarkoitukseen. Sörkän väärää Votkin suosittelee makkarakeittoihin ja -kastikkeisiin, mutta grilliin sopii paremmin esimerkiksi juustomakkara tai pekonilenkki.

Juhannuksena lihamestari itse aikoo syödä janssoninkiusausta, valkosipuliperunoita, kinkkukiusausta – ja tietysti makkaraa.

Teksti: Gulistan Bagtir, Heta Hurme, Gaddy Niang
Kuva: Alec Neihum