Pullopostia AsuntoSatamasta

Mr. Jackin ja Mr. Erkin kohtaamisesta syntyi huikean hieno menestystarina

27 heinä 2018 0

Irakilaissyntyisen Hassan Kamel Yusef Ibrahimin ja AsuntoSatama LKV:n välittäjä Erkki Murto-Koiviston kohtaamisen ja saumattoman yhteistyön ansiosta Helsinkiiin on syntynyt parturiliike, joka saa asiakkailta vuolasta, varauksetonta kiitosta.

Mr. Jackin matka menestykseen ei kuitenkaan ole ollut helppo. Alkumetreillä jopa vararikon partaalla käyneen Mr. Jackin pelastus oli viiden viikon odottamisen jälkeen ilmestynyt ensimmäinen asiakas.

 

Yusef kiinnostui parturin työstä jo nuorena. Hän kertoi oppineensa parturin hommat seuraamalla vierestä: ”Olin 14-vuotiaana siivoojana parturissa, ja aloin kiinnostua asiasta.” Noin viisi vuotta sitten Yusef muutti Suomeen. Hän tiesi heti, ettei aio jäädä istuskelemaan kotiin, vaan haluaa tehdä töitä ja saada elämälleen rytmin.

AsuntoSatama LKV sai 1,5 vuotta sitten välitykseen Kallion sydämestä taloyhtiön omistaman kehnossa kunnossa olleen 18 neliön  liikehuoneiston.

Tampereella tuolloin asunut, irakilaistaustainen parturi Hassan Kamel Yusef Ibrahim, Mr Jack,  bongasi ilmoituksen netistä ja varasi yksityisesittelyn liiketilaan. Hän näki heti metsän puilta ja ilmoitti haluavansa vuokrata tilan.

AsuntoSatama LKV:n välittäjä Erkki Murto-Koivisto vakuuttui Mr. Jackin liikeideasta ja sai keskustelujen jälkeen taloyhtiön isännöitsijältä (Kallion Isännöinti) ja hallitukselta vihreää valoa sopimuksen laatimiseen.

Mr. Jack kääri hihat, paiski hiki hatussa töitä kuukausia ja kesällä hyvällä maulla 70-luvun hengessä kunnostettu parturiliike oli valmis avaamaan ovensa ja ottamaan vastaan ensimmäiset asiakkaat.

 

Vararikon partaalla

Tunnelma oli katossa, odotukset olivat korkealla, mutta, mutta… Meni päivä, meni viikko, meni kuukausi ja yksikään – ei yksikään asiakas – avannut Mr. Jackin parturiliikkeen ovea. Tilanteesta huolestuneet ystävät vaativat uunituoretta yrittäjää aloittamaan mainonnan lehdissä ja pudottamaan hiusten leikkaamisen hintaa kovaksi koetusta 20 eurosta.

“Ei, ei käy”, vastasi Mr. Jack  ja jatkoi päivästä toiseen yksin liikkeessään ensimmäisen asiakkaan odottamista. Pankkitili  oli tyhjä, mutta usko omaan asiaan ja ideaan oli yhä vankka.

Sitten – vihdoin – viiden viikon odottamisen jälkeen ensimmäinen asiakas avasi oven ja istui tuoliin. Mr. Jackin tunnin käsittelyn jälkeen mies tiedusteli kohteliaasti: “Onko tämä todella konseptisi, tapasi palvella asiakkaita?”

 

Läpimurto menestykseen

Saatuaan myönteisen vastauksen kysymykseen mies maksoi ja lähti tyytyväisenä kotiinsa. Haltioituneena Mr. Jackin työn lopputuloksesta ja saamastaan palvelusta mies kirjautui Facebookiin ja kertoi kokemuksesta yli 3000 FB-kaverille. Hän päätti lisäksi mennä jakamaan kokemuksensa 17 000 käyttäjän Kallio -ryhmään.

Pato murtui. Lumivyöry lähti liikkeelle. Seuraavana aamuna Mr. Jackin ovella oli kolme asiakasta ja tilauskirjat täyttyivät vauhdilla. Nyt Mr. Jack tekee 12-tuntisia työpäiviä. Viime aikoina parturissa on käynyt niin kova vilinä, että Yusef pääsi jopa palkkaamaan avukseen toisen parturin. Tavoitteena, unelmana on ensiasunnon ostaminen vuonna 2019 Herttoniemestä. AsuntoSatama LKV:n välittäjä Erkki Murto-Koivisto on tässäkin hänen luottomiehensä.

“Välitysliikkeen palkkio Helsinginkadun liiketilan vuokraamisesta oli 400 euroa. Minulle paljon suurempi palkka tehdystä työstä oli tässä tapauksessa se, että sain auttaa ahkeraa ja huippulahjakasta  parturia kohti hänen unelmaansa. Olen äärettömän iloinen siitä, että Mr Jack on onnistunut raivaamaan tiensä huipulle”, toteaa Murto-Koivisto.

 

Mr. Jack on aina positiivinen

Mr. Jackin viehätys ja suosio perustuu Yusefin positiiviseen näkemykseen asiakkaita kohtaan, sekä itsevarmuuteen ja osaamiseen. Hänen omien sanojensa mukaan:

”Yrittäjän tärkein piirre on ystävällisyys. Toinen tärkeä juttu on, että unohtaa kiirehtimisen ja keskittyy hyvään tulokseen. Ei tarvitse olla nopea, mutta tuloksen pitää olla hyvä”, muistuttaa Mr Jack.

Hän on alusta alkaen ollut vakuuttunut siitä, että hänen klassinen tyylinsä – nahkasohvineen ja viski- ja viinitarjoiluineen –  tekisi ihmisiin vaikutuksen.

Oikeassa hän olikin ja kova työ sekä piinaava odotus lopulta palkittiin.

 

Mestari Mr. Jack pitää huolta Erkin hiuksista ja ulkokuosista, kiinteistönvälittäjä Erkki puolestaan on Mr. Jackin luottomies kiinteistöasioissa. Se on oikeasti aitoa molemminpuolista välittämistä. (Kuvaus ja editointi; AsuntoSatama LKV:n kesäduunari Daniel Malone).