Pullopostia AsuntoSatamasta

Suomen AsuntoSatama LKV Oy, tyytyväisä asunnonostajia ja asiakkaita

Pettyneet ostajat

24 tammi 2018 0

Joulun alla julkaistun tutkimuksen mukaan ostaja-asiakkaat ovat pettyneitä kiinteistönvälittäjiin. Uutta kotia etsivät asiakkaat kokevat, että välittäjät unohtavat antamansa palvelulupauksen samalla kun asiakas sulkee ulko-oven ja lähtee asuntoesittelystä. Välittäjien palveluinto kuulemma lopahtaa viimeistään siinä vaiheessa kun ostaja-asiakas ilmoittaa, että nykyinen asunto on myyty tai sitä ei lainkaan myydä. Julkaistun tutkimuksen mukaan ostajista vain pieni osa on valmis suosittelemaan heidän kauppansa hoitaneen välittäjän palveluja ystävilleen.

Olen iloinen siitä, että meillä AsuntoSatamassa ja Aurinkolahden Asunnoissa iso osa toimeksiannoista tulee vanhoilta asiakkailta ja heidän ystäviltään. Henkilökohtaisesti minulle on jäänyt erityisen lämmin muistijälki Aleksis Kiven kadulla Alppilassa sijatsevan ison, peräti 40 neliön yksiön myyntihistoriasta. Totesin vuosi sitten kaupantekotilaisuudessa osakirjaa silmäillessä: ”Onpa tutunnäköistä käsialaa”. Hämmästykseni huomasin, että olin jo neljättä kertaa myymässä tätä poikamiesboksia. Kerta kerran jälkeen asunnon ostaneet nuoret miehet olivat 2-3 vuoden kuluttua pariuduttuaan ottaneet Erkkiin yhteyttä ja pyytäneet etsimään uuden omistajan asunnolle. Tunsin pientä ylpeyttä.

Ostajien tyytymättömyydestä, pahasta mielestä luettuamme päätimme, että käymme porukalla jälleen kerran läpi pavelukonseptimme ostajille. Mietimme mitä voisimme tehdä paremmin? Se teki hyvää. Huomasin viime viikonlopun näytöilläni pureutuvani jo aikaisempaan innokkaammin ostaja-asiakkaiden toiveisiin, haaveisiin. Asumiseen liittyvin tervein sanottuna ”lukko onnistuneeseen asuntokauppaan on sarjoitettu uusiksi”. Avain löytyy AsuntoSatamasta tai Aurinkolahden Asunnoista.

Olemmeko unohtaneet myyjät, toimeksiantajat? Emme tietenkään, päinvastoin. Tyytyväisen, ammattitaidolla ja suurella sydämellä palvellun ostajan on helppo tehdä ostopäätös. Sen me kaikki tiedämme.


erkki-profiili-2
Erkki Murto-Koivisto
Toimitusjohtaja
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
Aurinkolahden Asunnot LKV
Suomen AsuntoSatama Oy LKV
Mannerheimintie 94, 00250 Helsinki
Puhelin: +358 45 111 4211