Pullopostia AsuntoSatamasta

Suomen parhaat välittäjät 2018: Asuntokauppaa yli 300 miljoonalla

18 huhti 2019 0

Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla toimivat Suomen kovimmat kiinteistövälittäjät tekivät viime vuonna yli 300 miljoonalla eurolla asuntoja- ja kiinteistökauppoja. He tahkosivat yhteensä kymmenen miljoonan euron välityspalkkiot.

 

Huippuvälittäjälistan 2018 listakärkeen ovat nousseet itsenäiset yrittäjävälittäjät. Pankkisidonnaisten brändien haluttavuus välittäjien ja asiakkaiden silmissä on heikentynyt vuosi vuodelta. Ne ovat menettäneet syömähampaansa kilpailijoille, joissa ansaintakonsepti on huippuvälittäjän näkökulmasta huomattavasti houkuttelevampi kuin pankkisidonnaisten perinteisesti tarjoama 20-30 prosentin provisio.

 

Vuoden 2018 nousija listoilla on Bo LKV:n välittäjät. Matias von Schantz ja Linda Kukkonen jakavat kärkitilan yli 780 000 euron verollisella myynnillä. Espoolainen Heidi Luumi ja Aktian Christoffer von Schantz ovat kärkikaksikon hyvässä tuntumassa yli 700 000 euron myynneillä. Helsingin ja Suomen huippuvälittäjien TOP16 –listaa laadittaessa vuoden 2018 myyntii ja välityspalkkiotuotot on ollut tärkein kriteeri, muttei kuitenkaan ainut. Listalla nimet ovat satunnaisessa järjestyksessä.

 

Heidi Luumi Maison Luumi Espoo
Linda Kukkonen Bo LKV Helsinki
Berit Segercrantz, Aktia Helsinki
Rasmus Parkkila Remax Elegance Helsinki
Erkki Murto-Koivisto AsuntoSatama Oy LKV Helsinki
Janne Kieselbach Bo LKV Helsinki
Rene Messia De Prado REMAX Casa Alto Helsinki
Matias von Schantz Bo LKV Helsinki
Juha Kittilä Kahdeksas Päivä Helsinki
Christoffer von Schantz Aktia Helsinki
Riina Kalavaara Remax Royal Helsinki
Markku Hakala Kotijoukkue Helsinki
Jarmo Taipale HUOM Taipale LKV Helsinki
Sebastian Rostedt Kahdeksas Päivä Helsinki
Lauri Katas Bo LKV Espoo
Jaakko Haapamäki Bo LKV Espoo