Pullopostia AsuntoSatamasta

Uutisankkoja

24 maalis 2017 0

Kevätaurinko paistaa ja nostattaa asuntokuumetta Helsingissä ja koko Suomessa.


Kauppalehti arvioi 15. maaliskuuta julkaistussa uutisessa asuntokaupan piristyminen nostavan välityspalkkioita. Se ei kylläkään pidä paikkaansa.

Välittäjien palkat ovat viime vuosina olleet laskussa, vaikka kustannukset alalla ovat nousseet keskimääräistä nopeammin.

Välitysalalla on kaupankäynnin piristymisestä huolimatta käynnissä armoton, säälimätön pudotuspeli. Ne, jotka ovat kangistuneet vanhoihin kaavoihin, kuolevat pois.


Uutta kannattaa aina kokeilla asuntokaupassa.

Kiinteistökuningattaren manttelin julkisuuden valokeiloissa perinyt Jetro Rostedt on ideoinut uuden Huutokauppa -mallin kokeiltavaksi Turun seudulla. Jetron malli ei juurikaan poikkea välitysalalla käytettävästä Tarjouskaupasta, mutta asunnon myyminen huutokaupassa julkisesti jossain VPK:n talon pihalla Turussa tuntuu todella haastavalta yhtälöltä. Ulosottovirasto järjestää tällaisia huutokauppoja.

Jään mielenkiinnolla seuraamaan onnistuuko Jetron uhkarohkea yritys. Pienet asunnot voisivatkin löytää tällä tavalla uuden ostajan, mutta perheasuntoja huutokaupalla ei myydä.


Olen vuosien saatossa välittäjänä asioinut kymmenien, satojen huoltoyhtiöiden kanssa.

Haluan blogini lopuksi nostaan yhden huoltomiehen julkisuuden valokeilaan.

Viidentoista vuoden kokemuksella uskallan väittää, että Katajanokka-Kruununhaka -alueella toimiva Kiinteistöhuolto Määttä on yksi Suomen parhaista huoltoyhtiöistä. Kiinteistöhuolto Määtän palveluksessa oleva Henkka puolestaan on mielestäni Suomen paras ”huoltomies”.

Minulla on ollut viimeisen puolen vuoden aikana välityksessä kymmenkunta asuntoa, joissa Henkka on ollut vastaavana huoltomiehenä. Olen tarvinnut milloin mitäkin ja aina – uskokaa tai älkää – soittoyritykseni ovat päätyneet onnelliseen lopputulokseen:

”Kiinteistöhuolto Määttä, Henkka. Miten voisin auttaa?”


Hyvää, aurinkoista kevättä sinulle ja erityisesti kaikille HIFK:n kannattajille.