Pullopostia AsuntoSatamasta

Saimi Hoyerilta vuolasta kiitosta AsuntoSatamalle

21 kesä 2016 0

Saimi Hoyer kuuli viime syksynä: Punkaharjun Valtionhotelli on myynnissä. Hän innostui miehensä kanssa uutisesta, mutta ennen lopullista investointipäätöstä he halusivat, että jo kaksi vuotta myynnissä ollut Helsingin koti menee kaupaksi. Näin tapahtui. Nyt suomalaisessa luontomatkailussa om koittamassa uusi aikakausi.

Saimin intohimoinen rakkaus jääkauden muodostamaan harjuun ja sitä ympäröivään luontoon ja vesistöön kulminoitui uuden Hotelli Punkaharjun avajaisiin. Punkaharjun Valtionhotellista Hotelli Punkaharjuksi nimensä muuttava yritys avaasi kevään aikana tehdyn ensimmäisen saneerausvaiheen jälkeen ovensa suurelle yleisölle juhannuksena.

”Avajaiset jännittää, mutta olen hyvin onnellinen. Tunnen, että olen tekemässä jotain tär-
keää. Toivon, että tästä tulisi meidän kaikkien suomalaisten omaisuutta”.

Saimi Hoyer

Saimin sydämessä Punkaharjulla ja sen luonnolla on ollut aina erityinen paikka. Hän on julkisuudessa jaksanut väsymättä puhua kahdesta asiasta: sienistä ja Punkaharjusta.

”Toimittajat ovat joskus sanoneet, että etkö sinä osaa mistään muusta puhua.”

Saimi Hoyer kuuli viime vuoden puolella, että Punkaharjun Valtionhotelli on myynnissä.

”Halusin tehdä jotain konkreettista. Punkaharjun Valtionhotelli on iso perintö koko Suomelle. Se on Suomen vanhin hotelli, joka on alkuperäisellä paikalla”, muistuttaa Hoyer.

Neuvottelut johtivat kauppaan tammikuussa 2016. Kevätkuukausien aikana kiin-
teistöä ja sillä sijaitsevia rakennuksia on saneerattu. Hankkeesta on innostunut koko Savonlinnan seutukunta. Retretin kuolemaa seurannut suruaika on ohi .

”Hotelli Punkaharjusta tulee paikka, jossa mennään luontoon kulttuurihistoria edellä. Uskon, että luontomatkailu tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä asia koko Suomelle.” Hotelli Punkaharjun varauskirja on täyttymässä vauhdilla. Oopperajuhlien kruunaama kesäsesonki on lähes loppuunmyyty. Syksyn varauskirjatkin täyttyvät.

”Punkaharju on parhaimmillaan syksyllä”, vakuuttaa Sieni Ihmiset ry:n perustajajäsen Saimi Hoyer. .

”Välittäjän on oltava kuin hyvä meikkaaja”

Kiinteistönvälittäjänkin oli onnistuttava ennen kuin Saimi ja hänen miehensä olivat valmiit tekemän ison päätöksen investoida Punkaharjun Valtionhotelliin.

”Olimme päättäneet, että Jollaksessa sijaitseva Helsingin kotimme on saatava kaupaksi ennen kuin lähdemme projektiin”, toteaa Saimi Hoyer.

Meren rannalla sijaitseva upea miljoona-asunto oli ollut jo kaksi vuotta myynnissä ennen kuin Saimin ja Thomaksen perheystävä kiinteistönvälittäjä Jukka Rintala sai kohteen Suomen AsuntoSatama LKV:n välitykseen. Saimin ja Thomaksen yllätykseksi AsuntoSatama LKV onnistuikin vajaassa kuukaudessa löytämään ostajat ja kaupat tehtiin joulukuussa.

”Erkin ja Jukan toiminta oli äärettömän nopeaa ja tehokasta. Olen sanonutkin, että ilman heidän panostaan ei olisi koko Punkaharju-projektia.”

Millainen on sitten Saimi Hoyerin mielestä hyvä kiinteistönvälittäjä?

”Toimeksiantajan on myyntiprosessin aikana tunnettava olonsa hyväksi ja turvalliseksi. Kiinteistönvälittäjän on pystyttävä löytämään parhaat piirteet asunosta ja korostamaan niitä samalla tavalla kuin mallimaailmassa meikkaaja lukee meikattavan kasvoja”, analysoi Saimi.

”Me Thomaksen kanssa kiitämme AsuntoSatamaa siitä, että se on ollut kanssamme tekemässä Hotelli Punkaharjun historiaa.”

Saimi Hoyer – Laajasalon tyttö

Saimi Hoyerin matka Italian ja maailman catwalkien kautta Jollakseen ja sieltä sukunsa syntyseudulle Savoon matkailuyrittäjäksi olisi helposti kirjan tai elokuvan arvoinen tarina.

Saimi Hoyer (o.s Nousiainen) on yksi Suomen menestyneinmmistä ja tunnetuimmista malleista. Hänen kuviaan on julkaistu mm. arvostetussa Voguessa Saimi nähtiin uransa aikana kaikilla maailman arvostetuimmilla catwalkeilla: Milanossa, Lontoossa, Pariisissa, New Yorkissa ja Tokiossa. Hän on tehnyt töitä mm. Dieselille ja Burberrylle.

Saimi on syntyjään Itä-Helsingistä Laajasalosta, jossa hän kävi ala- ja yläasteen. ”Se oli upeaa aikaa. Tullisaari oli paikka, jossa paljon pyörin.” Saimi Hoyerista tuli matkailuyrittäjä tammikuussa 2016 kun Punkaharjun Luontomatkailu Oy osti Punkaharjun Valtionhotellin vakuutusyhtiö Elolta.